Publicado el Deja un comentario

Fira Agrícola i Industrial i Mostra d’Artesania, Sarral (Tarragona)- 8 de decembre de 2012

Fira Sarral 2012

La Fira multisectorial de Sarral, que, des de fa més de cinc-cents anys, se celebra el 8 de desembre, diada de la Immaculada Concepció, presenta una novetat molt important enguany: la Fira s’allargarà mig dia més, és a dir que l’horari serà de 9 a 6 de la tarda.

Per segon any consecutiu, a més, se celebrarà una Mostra d’Artesania i d’Oficis Singulars pels carrers i diverses entrades de cases de la Vila: un ferrer, un florista (Jukka Heinonen), un boter, un barreter, un impressor, un lutier… són alguns dels artesans que, al llarg del matí i de la tarda, mostraran el seu treball al públic.

La prolongació de la Fira per la tarda lliga amb la possibilitat de dinar un bon plat d’escudella calenta, plat que elaborarà, al llarg del matí i de cara al públic, el conegut cuiner Pep Salsetes. Els Firaires -que prèviament hagin fet la reserva de lloc amb el pagament de 12 euros- rebran tiquets de cortesia, tant per al tradicional esmorzar del firaire (pa tou amb llonganissa a la brasa i vi) com per al plat d’escudella de l’hora de dinar.

La previsió de la distribució de les parades de la Fira és la següent: carrer Verdaguer, estands d’artesania; Passeig del VIII Centenari, esmorzar i dinar del firaire i estands de les entitats de la Vila de Sarral; Plaça de l’Estudi: gastronomia; Carrers Major, Monturiol, Hospital, Sant Joan: gastronomia, joguines, demostració d’oficis singulars i exposició del Centre de la Dona; Carrer dels jueus: artesania de l’alabastre; plaça de l’església: artesans a l’aire lliure; plaça del mercat: automoció; camp de futbol set: passeigs amb cavall; carrer Targa, firaires diversos; Cooperativa Vinícola: jornada de portes obertes, trobada de plaques de cava i contacontes per als petits. En qualsevol cas, cap al 15/20 de novembre es publicarà el programa definitiu, on es recolliran no només els actes del dia 8, sinó també des del dia 2 fins al 16.

Publicado el Deja un comentario

Feria de la Purísima 2011 y artesaniaflorae – Sarral (Tarragona)

Demostraciones en la Feria de Sarral 2011

Aquí en fotos:

  • Sarral y muestra de artesaniaflorae el pasado día 8 de diciembre de 2011 🙂

Sarral

Demostraciones en la Feria de Sarral 2011

Demostraciones en la Feria de Sarral 2011

Sarral esglesia

[flickrset id=»72157628369280335″ thumbnail=»square»]

Sarral Font

Publicado el Deja un comentario

Fira agrícola i industrial i Mostra d’artesania a Sarral – 8 de decembre de 2011

Artesaniaflorae en la Mostra d’Artesania a Sarral dijous dia 8 de decembre de 2011.

Ens veiem a Sarral !!!!!!

Mostra d'Artesania a Sarral 2011

‘Des de fa 500 anys se celebra a Sarral “La Fira”, una fira secular que, si bé en el seu moment era eminentment agrícola, amb el pas del temps i l’evolució del món actual, ha esdevingut una fira Multisectorial.

La Fira de Sarral és una de les més antigues de la comarca i sempre se celebra el dia 8 de desembre, diada de la Immaculada Concepció.

Enguany volem donar un fort impuls a l’artesania i promoure’n una mostra atractiva. Aquí trobareu un avanç de programació per al proper dia 8 de desembre:

A dos quarts de deu del matí: Inauguració de la Fira agrícola i industrial i Mostra d’Artesania de Sarral, a càrrec de Xavier Villas Balasch, Responsable de l’Àrea d’Artesania de Catalunya i Cap de Projectes d’Oficis Singulars.

Seguidament, repartiment del tradicional ESMORZAR DEL FIRAIRE, consistent en pa tou, llonganissa i vi de Sarral.

Itinerari recomanat de la Fira: carrer Verdaguer (entitats de la Vila), passeig del VIII Centenari (artesans), plaça de l’estudi (alimentació), carrers Major, Monturiol, Hospital, Sant Joan i dels Jueus (demostració d’oficis singulars i exposició del Centre de la Dona), carrer Targa (firaires diversos), camp de futbol 7 (arbres, plançons i maquinària agrícola), plaça del Mercat (automòbils) i Casal d’Avis (exposició Grau Garriga a Sarral).

Durant tot el matí: Jornada de portes obertes a la Cooperativa Vinícola de Sarral i exposició de maquinària agrícola antiga (tractors i eines diverses del camp).’

Mostra d'Artesania a Sarral 2011